Scania LBS140

Scania LBS140. Dit is type uit 1970 met 350 pk , waarbij de S staat voor sleep-as, oftewel een 6x2 met optrekbare achteras (boogie-lift). De cabine is gemaakt van messing natuurgetrouw nagemaakt inclusief de toen smaakvolle accesoires, zoals michelinpop, lichtbak, holland duck en heineken bierkratje.

De bouwtijd bedraagt ongeveer 3 jaar.

Voor het model is o.a. gebruikt gemaakt van Wedico chassis met stalen cardan as, met daarachter de sleep as, met boogie-lift om hem op te kunnen trekken, om banden te besparen, en/of in glad weer, wanneer er even extra grip nodig is/was... De aandrijflijn bestaat uit een robbe outrunner motor aan een 1:4 vertraging, welke dan gemonteerd is op een Tamiya versnellingsbak naar een Wedico aandrijf -as met verhouding 1:3, zodat deze in 3de versnelling volgas ca iets harder dan stapvoets loopt.. Geluid en licht wordt aangestuurd via Robbe F16 zender met Beier geluid/lichtmodule. Verder is er veel zelfbouw en samenstellen aan het model te pas gekomen.

Dit type kwam in 1970 uit als de spraakmakende “king of the road”, waarbij 350pk een vermogen was, waar de meeste andere truckmerken van konden dromen. Een jaar later waren de andere merken ook zover