Peterbilt 359 450pk

Tamiya “Kinghauler”, gebouwd in 1995, Aandrijving is Robbe outrunner motor met 1:4 vertragingsbak, gekoppeld aan de originele versnellingsbak. Geluid en licht wordt aangestuurd via Robbe F16 zender met Tamiya MFU-01 geluid/lichtmodule, met alle electronica en luidspreker in slaapcabine.

De bouwtijd bedraagt ongeveer 4 maanden.

Tamiya heeft dit Peterbilt model in 1994 uitgebracht als 1ste truckkit onder de benaming “King hauler’. De aandrijflijn bestaat uit een Robbe outrunner motor, gekoppeld aan een 1:4 vertraging. Deze te samen zijn dan gemonteerd aan de oorspronkelijke Tamiya versnellingsbak, die dan de standaard achterwielen aandrijven. Hierdoor loopt de truck vol gas in zijn 3de versnelling niet 21km/uur, maar ca 2,5 km/hr , oftewel net iets harder dan stapvoets. Dit is heel handig, als je b ijvoorbeeld je “snel” wil verplaatsen door een hal. Hij is 9x vertraagd dan het origineel, wat dus vanzelf dus ook 9x meer koppel oplevert.

Geluid en licht wordt aangestuurd via Robbe F16 zender met Tamiya MFU-01 geluid/lichtmodule. Door slimme locatie van luidspreker en module kon ik het interieur van de cabine zo goed als intakt laten. Alleen de rechterstoel is vervangen door een plateau, zodat daar de trilmodule zijn plekje kon vinden en ook de hond. Aan het model is eea veranderd naar europese maatstaven, zoals spatborden over de achterasssen, en eea aan verlichting, logoos, etc.